Grip op herstel
Individuele begeleiding
Soms heeft een medewerker meer nodig dan een goed gesprek of een cursus stressmanagement. Soms vraagt de situatie om persoonlijke begeleiding: praktisch, onderbouwd en afgestemd op wat iemand aankan. Precies daar begint mijn werk.
Soms heeft een medewerker meer nodig dan een goed gesprek of een cursus stressmanagement. Soms vraagt de situatie om persoonlijke begeleiding: praktisch, onderbouwd en afgestemd op wat iemand aankan. Precies daar begint mijn werk.

Wanneer zet je mijn individuele begeleiding in?
Vier fasen van stresscoaching voor duurzame inzetbaarheid
Elke medewerker doorloopt een ander proces. Daarom werk ik niet met vaste weeknummers, maar met vier heldere fasen.
Deze structuur vormt een persoonlijk herstelplan bij stressgerelateerde uitval. Gericht op gedragsverandering én duurzame inzetbaarheid. Zo weet de medewerker waar hij staat — en HR wat er nodig is.

Objectieve start bij stressklachten
Elk traject start met een gevalideerde stressmeting: het Stressmeting & Veerkrachtprofiel. Daarmee breng ik niet alleen de belasting in kaart, maar ook het fysieke herstelvermogen en de mentale veerkracht.
Ik gebruik:
- Geen lange vragenlijst, maar scherp inzicht in 15 minuten.
- Duidelijke grafieken op vijf hoofdgebieden
- Inzicht in negen stressdomeinen
Bij langere trajecten herhaal ik de meting halverwege en aan het eind. Zo maken we vooruitgang zichtbaar — voor medewerker én werkgever. De Stressmeting & Veerkrachtprofiel is gebaseerd op gevalideerde modules van het CSR-centrum – een erkend expertisecentrum op het gebied van stress, herstel en duurzame inzetbaarheid. Deze meting vormt het objectieve startpunt van elk individuele begeleidingstraject bij stress op het werk. Zo ontstaat direct inzicht in stressbelasting en herstelcapaciteit — voor medewerker én organisatie.
De trajecten:
Wat levert individuele begeleiding bij stressklachten op?
Een traject met impact. Medewerkers krijgen inzicht, rust en regie. HR krijgt zicht op voortgang, effect en afstemming.Zo werken we doelgericht samen aan duurzaam herstel.
Mijn persoonlijke trajecten bij stress op het werk helpen medewerkers duurzaam te herstellen. Voor organisaties betekent dat minder verzuim, meer inzetbaarheid — én heldere communicatie over de voortgang.
Veelgestelde vragen
Alleen als daar vooraf afspraken over zijn gemaakt. Ik werk volgens de internationale gedragscode voor professionele coaching: de medewerker blijft altijd inhoudelijk eigenaar van het traject. Rapportages bevatten geen medische informatie, maar wel bruikbare inzichten en adviezen op hoofdlijnen.
Er is geen wachtlijst. Medewerkers kunnen vrijwel direct starten. Bij spoed kijk ik naar een kortere instap, zoals de Check-in Sessie — een eerste stressmeting en adviesgesprek.
Ja. Coaching staat los van medische trajecten en kan juist preventief veel betekenen. Wel stem ik waar nodig af met leidinggevende, casemanager of bedrijfsarts — altijd met instemming van de medewerker.
Ik werk niet met standaardprotocollen, maar met échte gedragsverandering. Op het snijvlak van stress, communicatie en herstel. Alles afgestemd op de mens achter het verzuim. Mijn stijl is praktisch, empathisch en onderbouwd. En: wat ik afspreek, maak ik meetbaar.
Ja. Mijn traject sluit daar juist goed op aan. Waar de bedrijfsarts monitort, bied ik persoonlijke begeleiding gericht op herstel, gedragsverandering en duurzame inzetbaarheid. Indien gewenst, kan ik via het CSR-systeem rapporteren aan de bedrijfsarts of casemanager — altijd in overleg, en binnen de grenzen van vertrouwelijkheid.
Deze antwoorden gelden voor individuele begeleidingstrajecten bij stressgerelateerde klachten. Mijn individuele begeleiding sluit aan op werkgerelateerde stress, verzuimvraagstukken en de behoefte aan persoonlijke begeleiding bij herstel op het werk.
Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Of wil je overleggen wat in jullie situatie het beste past? Neem dan contact met mij op.

Vertrouwen, bewezen en erkend
Geen praatjes, wél keurmerken.
Want werken met mensen vraagt om méér dan kennis en ervaring alleen.