pijl
Je bent nu hier: Home / Over mij

Mijn naam is René van Anen

Ik help jouw mensen omgaan met stress- en burn-out klachten

Na ruim 20 jaar in verschillende commerciële management functies te hebben gewerkt, heb ik in 2019 het roer volledig omgegooid en mijn eigen praktijk geopend, René van Anen - omgaan met STRESS. 

Shiatsu in de praktijk René van Anen Vitaliteit in de praktijk

Mijn eigen burn-out

Begin 2000 was ik niet in balans en ervaarde ik veel stress. Ik voelde me heel verantwoordelijk, ik had mezelf niet onder controle. Ik dacht dat harder werken of nog beter mijn best doen, de oplossing was. Als perfectionist ging ik nog gedrevener aan de slag. Op de momenten dat ik dan even probeerde te ontspannen zocht ik naar hulpmiddelen om mezelf overeind te houden. Te veel en verkeerd eten, roken, een borreltje om even te ontspannen en ga zo maar door. Uiteindelijk kwam ik in een zware burn-out terecht waarbij van alles misging in de re-integratie, waardoor mijn herstel nog langer op zich liet wachten.

Ik leefde alleen vanuit mijn hoofd

Ik was volledig kwijt geraakt hoe lichaam en geest verbonden waren, veelal leefde ik alleen nog maar vanuit mijn hoofd, de ratio. De ondersteuning die ik kreeg was beperkt. Ik ging dus zelf op zoek naar een oplossing en dat was het begin van een boeiende reis.

Via een jarenlange reis langs coaches en diverse Westerse en Oosterse therapiën, leerde ik meer en meer over mezelf. Ik werd ook stééds enthousiaster over het begeleiden van mensen met eenzelfde soort reis. 

Mijn eerste puzzelstuk, mentale gezondheid

Het eerste puzzelstukje wat ik een plaats gaf in mijn nieuwe toekomstplaatje was een beroepsopleiding tot coach bij de Alba Academie en zo werd ik geregistreerd Coach Practitioner. Ik wist toen nog niet dat ik hier ooit fulltime mee aan de slag zou gaan. 

Het tweede puzzelstuk, de holistische benadering

In mijn eigen herstel en wederopbouw kwam ik er natuurlijk achter dat er veel meer is dan alleen het mentale stuk. Het lichaam en geest zijn één, geestelijke klachten zien we bijna altijd terug in het lichaam. Via een eerste cursus aan de Volksuniversiteit in Zevenaar kwam ik zelf in aanraking met Shiatsu. Ik vond de Traditionele Chinese Geneeswijze zo boeiend dat ik een 4 jarige opleiding ben gaan volgen bij Qing Bai tot Shiatsu therapeut. Zo werk ik nu vanuit mijn praktijk óók als geregistreerd Shiatsu therapeut.

Het derde puzzelstuk, vitaliteit

Na vele jaren studie heb ik het roer volledig omgegooid. Ik opende in 2019 mijn praktijk en ging aan de slag als coach én shiatsutherapeut. Ik werk óók bij bedrijven op de werkvoer, hier geef ik bijvoorbeeld workshops en stoelmassages. Ik kom er bij veel mensen steeds weer achter dat er nog zoveel winst te behalen valt als er bewuster wordt gekeken naar leefstijl. Om hier nog meer en op maat in te kunnen begeleiden ben ik sinds begin 2022 geregistreerd Leefstijl coach. 

Het vierde puzzelstuk, stress en burn-out

Een ander fenomeen wat ik in mijn praktijk regelmatig tegenkom zijn stress en burn-out. Ook de voorspellingen van de Arbo Unie geven aan dat dit een steeds groter issue wordt bij werkende mensen. Vanuit mijn eigen levenservaring kan ik mensen hier al behoorlijk goed bij begeleiden. Toch wil ik dit ook als een specialisatie in kunnen zetten en daarom rond ik inmiddels geregistreerd stress en burn-out coach. 

Het roer om...

Na vele jaren van studie heb ik het roer vólledig omgegooid. Ik wil iedereen laten ervaren hoe het is om lichaam en geest te verbinden. Ik heb daarom mijn eigen praktijk opgezet en zie het als mijn missie om mensen te helpen om weer in contact met zichzelf te komen, zodat ze zich fitter en vitaler voelen.

Ik werk op een brede manier aan vitaliteit, waarbij ik veel verschillende werkvormen heb om mensen te begeleiden. Zo help ik cliënten in mijn praktijk en bedrijven met vitaliteit, vroegsignalering, preventie en duurzame inzetbaarheid. 

Waar sta ik voor 

Ik zie het als mijn missie om organisaties te helpen om medewerkers weer in contact met zichzelf te laten komen, zodat ze zich fitter en vitaler voelen en duurzaam inzetbaar zijn. Waar mag ik jou mee helpen?
 

Laat het me weten!

René van Anen

Shiatsu in de praktijk René van Anen Vitaliteit in de praktijk