Renevananen.nl | Pastoor Bluemersstraat 4 | 7035 AP | Kilder

logo-renevananen-mobiel

Renevananen.nl | Zuiderlaan 23-B, 6905 AC Zevenaar

Rene van Anen

Ik help jouw mensen omgaan
met stress gerelateerde klachten

Wie is Rene van Anen

De kop zonder kip

Met meer dan 20 jaar aan ervaring in diverse commerciële managementposities ken ik de dynamiek binnen organisaties. Ik begrijp de werkgever maar zeker óók de werknemer. Sterker nog, ik kreeg begin 2001 zelf ook te maken met een overspanning omdat ik zoveel chronische stress had opgebouwd. Mijn coach noemde mij destijds een ‘Kop’ zonder ‘Kip’ als metafoor dat ik alleen maar in mijn hoofd leefde.

Nu, na vele jaren studeren en al mijn eigen ervaringen en leergeld wil ik iedereen laten ondervinden hoe belangrijk het is om het lichaam, hoofd én het hart te verbinden. Mede óók geïnspireerd door de kernprincipes van ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

In 2019 heb ik het roer volledig omgegooid en mijn eigen praktijk geopend; René van Anen – Omgaan met stress

Ik werk op een brede manier aan het vergroten van veerkracht. Ik gebruik veel verschillende therapieën en werkvormen om mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Zo help ik cliënten in mijn praktijk en bedrijven met vitaliteit, vroeg signalering, preventie en duurzame inzetbaarheid.

 

Waar sta ik voor?

Ik zie het als mijn missie om organisaties te helpen om medewerkers weer in contact met zichzelf te laten komen, zodat ze beter omgaan met stress, zich fitter en vitaler voelen en duurzaam inzetbaar zijn. Waar kan ik jouw organisatie mee helpen? Waar mag ik jou mee helpen?

René van Anen als coach

Iedereen heeft een andere manier om goed en gezond met stress om te kunnen gaan. Ieder mens is anders en ieder mens heeft dus een eigen aanpak nodig. Daarom vind je bij mij allerlei methoden en hulpmiddelen om de beste coaching te bieden.

We gaan aan de slag met het vergroten van veerkracht bij stress. We werken vanuit de positieve psychologie en de kwaliteiten van de medewerker zelf. Ik maak hen bewust van de eigen (hinderende) gedachten. Hierdoor ontstaan bewustwording, acceptatie en dús een duurzame gedragsverandering.

Mijn opleidingen en ontwikkelingen

Op een keerpunt voor mijn 49e levensjaar besloot ik het roer volledig om te gooien en me te richten op een nieuwe carrière. Om deze transitie succesvol te maken, investeerde ik intensief in mijn scholing. Naast diverse vakinhoudelijke (coach) opleidingen behaalde ik het medische basisdiploma MBK en het psychosociale basiskennis PSBK diploma. Deze accreditaties zijn Plato-gecertificeerd en voldoen aan de eisen die zorgverzekeraars stellen aan complementaire zorg. Ze stellen mij in staat om rode vlaggen te herkennen en indien nodig door te verwijzen. De combinatie van mijn uitgebreide kennis en levenservaring vormt een waardevolle aanvulling en biedt een breed scala aan tools om anderen op hun pad te begeleiden.

Een greep  uit mijn opleidingen

🎓 Coach Practitioner – Alba Academie
🩺 Medische Basiskennis MKB – Qing Bai
🧠 Psychosociale Basiskennis PSBK – Conamore
🌱 Leefstijlcoaching – Conamore
🌬️ Stress- en Burn-out Coaching – HRD Academy
📚 Stress- en Burn-out Coaching – CSR expertisecentrum
🌿 ACT Basis – ACT Guide 
🩺 NLP Practioner – UNLP

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk kennis en kunde in huis te hebben om mensen vooruit te helpen. Daarom blijf ik opleidingen en trainingen volgen.

Voor een gedetailleerd overzicht van mijn opleidingen en certificeringen, nodig ik je uit om hier verder te lezen LinkedIn.

Intervisie

Intervisie is een gestructureerde en collegiale vorm van samenwerking waarbij coaches samenkomen om hun ervaringen, uitdagingen en vraagstukken te delen. Het is een georganiseerde manier om van elkaar te leren en elkaars professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Het grote voordeel hiervan is dat je als coachee zeker bent dat ik als coach tijd investeer in persoonlijke ontwikkeling, wat zorgt voor kwaliteitsborging meer inzichten en verbeterde coachtechnieken. Voor mij als coach helpt het mij te reflecteren, professioneel te groeien en kwalitatief steeds te verbeteren.

 Intervisie groepen

🗣️ NOBCO

🤝 VESB 

🔄 Platform Achterhoek