Renevananen.nl | Pastoor Bluemersstraat 4 | 7035 AP | Kilder

logo-renevananen-mobiel

Renevananen.nl | Zuiderlaan 23-B, 6905 AC Zevenaar

De volgende stap

Bewustere werknemers en vergroten vitaliteit

Vitaliteitsprogramma

Bewuster ontspannen

Uit onderzoek blijkt dat er voor medewerkers nog veel winst te behalen valt op het vlak van vitaliteit. Een gezonde werknemer presteert beter en meldt zich minder vaak ziek. Daar win jij als werkgever dus ook bij!

Wil jij de vitaliteit van je werknemers vergroten? Mijn individuele begeleidingsprogramma is een systematische aanpak om naast fysieke gezondheid, leefstijl factoren ook nadrukkelijk de mentale gezondheid aan te pakken. Kortom: een integrale aanpak waarbij we niets uitsluiten en alles draait om duurzame inzetbaarheid en dus ook vitalere organisaties!

Het Nationaal preventieakkoord vanuit het ministerie van VWS geeft al de plicht van werkgevers om een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. Met mijn programma ondersteunen we nadrukkelijk de basis voor het stimuleren van gezond gedrag en het vergroten van de eigen motivatie van de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van overgewicht en het letterlijk in beweging krijgen van medewerkers. Vergeet hierbij ook niet de stress en burn-out klachten. Onderzoek wijst uit dat bijna 25 procent van alle verzuim te maken heeft met stress gerelateerde klachten. We gaan dus zeker aan de slag met omgaan met stress. Met hierbij het ontwikkelen van effectieve strategieën om om te gaan met stress. Tot slot is een een belangrijk onderdeel van het programma ook het bewust worden van de mate van ontspanning die wek als mens zo nodig hebben.

Het hogere doel van dit individuele begeleidingsprogramma? Bewustwording en fitte en vitalere organisaties in de Liemers!

Voordelen voor werkgevers

+ Individuele begeleiding

+ Verkorten van verzuim

+ Duurzame inzetbaarheid

Voordelen voor je werknemers

+ Verhogen van vitaliteit

+ Kennis vergroten over leefstijl

+ Kennis over ontspanning en stressmanagement

+ Blijvende gedragsverandering

Hoe werkt het vitaliteitsprogramma

Stress & Voeding & Beweging & Slaap

1. Intake

Doelstellingen bepalen

2. Signaleren

Vitaliteitscan op het
mentale en fysieke vlak.
Beoordeling van eigen gezondheid.

3. Bewustwording

Vitaliteitsscan op het mentale en fysieke vlak. Beoordeling van eigen gezondheid

4. Verandering

Feedback en evaluatie. De medewerker presenteert eigen vitaliteitsscan.

5. Check-up

Controle gesprek na +- 6 maanden